iwema consultancy

iwema consultancy

Iwema Consultancy is opgericht in 1990. In eerste instantie als specialist in het bieden van opvang en nazorg aan slachtoffers van geweldsmisdrijven in de ruimste zin van het woord. Daarnaast maakten diverse managementtrainingen onderdeel uit van de dienstverlening. Inmiddels is de organisatie met daarbij het uitgebreide pallet aan diensten uitgegroeid tot een volwaardige en professionele businesspartner voor vele sectoren.

Wij bieden begeleiding aan mensen die arbeidsongeschikt zijn, disfunctioneren of (dreigen te) verzuimen als gevolg van psychische klachten. Daarnaast bieden wij supervisie en coaching en begeleiden onze consultants organisaties in veranderingstrajecten. Sinds 2000 zijn wij Vertrouwenspersoon voor medewerkers uit diverse branches en instellingen en vanaf 2004 maakt Mediation een belangrijk onderdeel uit van ons takenpakket.

Om optimale professionaliteit te kunnen waarborgen werken wij met verschillende disciplines die elk vanuit hun eigen invalshoek de begeleidingsmethodieken op elkaar afstemmen. Er wordt, indien nodig, multidisciplinair gewerkt. De volgende disciplines kunnen betrokken worden bij onze dienstverlening: (klinisch-) psychologen, psychotherapeuten, gedragstherapeutisch medewerkers, psychiaters, sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen, mediators, supervisoren, coaches en re-integratie- en organisatiedeskundigen. Een aantal consultants is erkend (leer-)supervisor op hun vakgebied. Internationaal wordt er samengewerkt met W-Focus, www.w-focus.com

De kwaliteit van werken staat bij ons hoog in het vaandel. Onze consultants zijn allen goed opgeleid, hebben zich op vele terreinen gespecialiseerd en zijn daardoor geregistreerd door de overheid en diverse beroepsorganisaties. Het uitgangspunt van onze dienstverlening is het benutten van de aanwezige mogelijkheden en het (doen) verminderen van de beperkingen. Wij werken pragmatisch en streven naar een optimale cliëntvriendelijkheid. Wij kennen korte lijnen en een goede bereikbaarheid. Wij hebben een korte wachttijd en onze consultants staan in geval van calamiteiten 24 uur per dag voor onze opdrachtgevers klaar.

Iwema Consultancy werkt landelijk voor wat betreft de diverse begeleidingstrajecten. Op het gebied van opleiding wordt er internationaal gewerkt middels het verzorgen van trainingen, presentaties en workshops. Wij rekenen diverse verzekeraars, letselschadebureaus en brancheorganisaties uit de profitsector - waaronder de detailhandel, juweliers, horeca, drogisterij, bouwmarkten en retail - tot onze vaste opdrachtgevers. Vanuit de non-profit sector geldt dit onder andere voor verschillende Ministeries en diverse instellingen voor de Geestelijke Gezondheid en Academische Ziekenhuizen. Vanwege senioriteit in ervaring en verscheidenheid aan professionaliteit, worden consultatie en advies geboden aan consultants van enkele gerenommeerde organisatie- en adviesbureaus.

tips...

...hoe om te gaan met de gevolgen van covid-19

Veel mensen ervaren door de dreiging van het coronavirus momenteel gevoelens van stress, eenzaamheid, angst, somberheid en onveiligheid. Ebbel Iwema, directeur en klinisch psycholoog vertelt hierover en geeft tips en adviezen hoe hier mee om te gaan.

  1. Zorg voor structuur in je dag. Doe zoveel mogelijk dingen die je altijd doet en hou je aan vaste tijden.
  2. Deel jouw gevoelens met mensen die naar jouw ‘verhaal’ willen luisteren zonder te oordelen.
  3. Oordeel op jouw beurt niet over emoties van anderen maar toon begrip.
  4. Verzacht of bagatelliseer wat de ander zegt niet, toon respect.
  5. Skype, chat, ZOOM of Facetime (videobellen) regelmatig met vrienden en familie zodat je ze ook kunt zien zonder fysiek bij elkaar in de buurt te komen.
  6. Zorg goed voor jezelf, eet gezond en blijf in beweging.
  7. Maak afspraken met jezelf over eventueel alcohol- en of drugsgebruik en houd je daaraan.
  8. Volg niet voortdurend al het nieuws over corona via (sociale) media, maar beperk dit tot vaste momenten op een dag.
  9. Praat over je zorgen of angsten en durf hulp te vragen.
  10. Vul ‘lege’ tijd met achterstallige klussen of hobby’s zoals bijvoorbeeld schilderen van het huis, lezen, puzzelen, tuinieren of online (muziek) lessen volgen. Ga fietsen of wandelen in de buitenlucht mits de door het RIVM dringend geadviseerde afstand gegarandeerd is.

Lees hier het volledige artikel hoe om te gaan met de coronastress…KLIK HIER!