Actueel

Hoe om te gaan met de gevolgen van COVID-19? 2-april 2020
Veel mensen ervaren door de dreiging van het coronavirus momenteel gevoelens van stress, eenzaamheid, angst, somberheid en onveiligheid. Ebbel Iwema, directeur en klinisch psycholoog vertelt hierover en geeft tips en adviezen hoe hier mee om te gaan. Lees meer>>

Nieuw: begeleider beschuldigde/aangeklaagde ongewenste omgangsvormen 26-11-2019
Wanneer werknemers last hebben van ongewenste omgangsvormen kunnen zij vaak bij een door hun werkgever aangestelde vertrouwenspersoon terecht. Echter voor de vermeende pleger van de ongewenste omgangsvormen heeft een klacht of beschuldiging ook veel impact en ook voor deze medewerker heeft u een zorgplicht als goed werkgever. Iwema Consultancy biedt daarom vanaf heden ook begeleiding aan werknemers die beschuldigd worden van ongewenste omgangsvormen. Lees meer>>

 

Nieuw: Klachtonderzoek 26-11-2019
U mag signalen of formele klachten over (seksuele) intimidatie, pesten, agressie en discriminatie niet onbehandeld laten. U kunt deze signalen of klachten zelf onderzoeken. U kunt ook Iwema Consultancy vragen dat te doen. Lees meer>>

 

Externe Vertrouwenspersoon 7-10-2019

Iedere werknemer heeft recht op een veilige werkomgeving en plezier in zijn werk. Dat werkplezier kan een stuk minder worden door het gedrag van een collega. Zo kan het zijn dat medewerkers niet gelijkwaardig, niet eerlijk of niet met respect wordt behandeld. Of dat medewerkers ongewenst gedrag ervaren zoals pesten of discriminatie, agressie en geweld of (seksuele) intimidatie. Maar ook kan het voorkomen dat een medewerker iets signaleert dat strafbaar is of een gevaar kan opleveren. Het is prettig als een werknemer dan kan bellen met een Vertrouwenspersoon.

Wilt u weten wat de Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit van Iwema Consultancy voor uw werknemers kan betekenen of heeft uw werkgever een overeenkomst met Iwema Consultancy en wilt u weten wat de Vertrouwenspersoon voor u kan betekenen, bekijk dan bijgaande uitleganimatie. Heeft u daarna nog vragen of zoekt u een veilige plek voor uw verhaal neem dan contact met ons op.

 

 

Mediation 12-09-2019

Mediation is een, in de praktijk succesvol gebleken, interventie van een bemiddelaar om twee of meer personen, partijen of groepen die een geschil hebben met elkaar in gesprek te brengen teneinde onderling tot een oplossing te komen. De mediators van Iwema Consultancy, Ellen Puschmann en Ebbel Iwema begeleiden al jarenlang mensen om tot een oplossing te komen die voor alle partijen bevredigend is. Voor mensen die meer willen weten over wat mediation inhoudt, heeft Iwema Consultancy vier uitleganimaties laten ontwikkelen. Bekijk ze en wanneer u daarna nog vragen heeft of u wilt een afspraak maken, dan vernemen wij dit graag.

 

 

Ondernemend Nederland 4-03-2018

Op zondag 4 maart 2018 was Ondernemend Nederland, hét businessprogramma dat heel zakelijk Nederland inspireert, te gast bij Iwema Consultancy te Doorwerth.

 

Herfstdip 11-10-2017

Iedereen heeft er weleens mee te maken. Onlangs kwamen wij een zeer duidelijke animatie tegen
van de NOS die hierin duidelijk uitlegde het hoe en waarom een herfstdip nu eigenlijk zou kunnen ontstaan.

Blijft u met vragen zitten? Stel ze dan!

BACK TO WORK - 5 tips 20-09-2017

Tip 1 - Wie na zijn vakantie op kantoor moeite heeft met opstarten en last heeft van moeheid, gebrek aan concentratie, geïrriteerdheid en somberheid, lijdt aan het Post Holiday Syndrome een ernstig woord voor vakantie blues. In Nederland heeft bijna een derde van de werknemers geen zin om na de vakantie aan het werk te gaan. Bedenk wat je tijdens de vakantie prettig vonden en dat ook doen in je gewone leven. Wandelde, danste of zwom je iedere dag? Blijf dat veel doen! Houd het vakantiegevoel vast door na het werk te gaan wandelen op het strand of eet je favoriete gerechten uit je vakantiebestemming. Laat de tv nog even uit en blijf lekker ’s avonds een boek lezen of maak een fotoboek van je vakantiefoto’s.

Tip 2 - Waar is iedereen? De schoolvakanties zijn bijna ten einde. Maar voor je collega’s zonder kinderen begint nu de uittocht. Kom je terug van vakantie vol verhalen en inspiratie, kun je het met niemand delen. Je kijkt op de klok, blijk je al drie uur niets te hebben gezegd. Stille kantoren zijn dodelijk voor je werktempo en voor je werkmotivatie. Zoek een leuke collega op en plan een lunchafspraak buiten de deur!

Tip 3 - Na twee weken vakantie is de mailbox van de meesten onder ons volgelopen met honderden e-mails. Zet de eerste werkdag in het teken van prioriteiten stellen en plannen. Als eerste moet je door de berg e-mail. Pas daarna pak je je andere werkzaamheden weer op. Begin bij de meest recente mail.. De kans is groot dat je daarna eerdere mailtjes die over hetzelfde onderwerp gingen, meteen kunt deleten. Maak in je inbox verschillende mappen: 'vandaag afhandelen', 'later afhandelen', 'project A', 'project B'. Neem direct een beslissing over de mail die je leest: 'Is het voor mij of iemand anders? In het laatste geval stuur je het meteen door.' Kun je het niet meteen afhandelen, plaats het in een map met een naam die meteen duidelijk maakt wat er met dat mailtje moet gebeuren, zodat je mails niet twee keer door hoeft te lezen.

Tip 4 - Bij thuiskomst was je agenda nog heerlijk leeg, nu puilt hij alweer uit van de afspraken. Dat komt doordat mensen slecht zijn in lange-termijnplannen. We realiseren ons bij het inplannen van een afspraak of deadline voor over een paar weken niet dat we dan ook bezig zullen zijn met de dagelijkse beslommeringen die ons er nu van weerhouden de klus voor over twee dagen in te plannen. Hoe moet het wel? Vraag je bij het noteren van een afspraak af welk voorwerk deze afspraak vraagt en plan ook daarvoor tijd in de agenda. Verder moet je grote klussen opdelen in kleinere waarmee je gaten in je agenda kunt vullen. Plan je agenda niet van 's ochtends tot 's avonds vol, maar ruim tijd in voor onvoorziene klussen!

Tip 5 - Ben je nog totaal niet uitgerust? Zijn nog niet alle vakantiedagen opgesoupeerd, neem twee extra dagen op en doe niets. Uit een enquête blijkt dat mensen meer uitgerust van vakantie komen als ze geluierd hebben dan wanneer ze sportief, cultureel of sociaal actief zijn geweest. Wie geen zin heeft om twee weken bewegingloos aan de rand van een zwembad te hangen: doe alleen de laatste twee dagen niets. Meerdere korte vakanties in plaats van een lange, hebben ook een positief effect op de vakantie blues. Plan alvast een nieuwe trip om naar uit te kijken. Doe dat naar een zonbestemming: van de mensen die slecht weer hadden tijdens de vakantie, heeft 21 procent het gevoel geen vakantie te hebben gehad (tegenover vier procent van de mensen die goed weer hadden).