Rachida Amankour

- officemanager
- LVV-geregistreerd en gecertificeerd vertrouwenspersoon
- ongewenste omgangsvormen en integriteit
-Calamiteitenopvang 1e lijn.

0317-350646
r.amankour@iwema.org

Na mijn opleiding SPW heb ik gewerkt als begeleider van bewoners in wijken met een sociale achterstand. In die rol fungeerde ik als bruggenbouwer tussen de buurtbewoners en instanties, waarbij ik de kloof tussen bewoners en de woningcorporaties/gemeente probeerde te verkleinen. vervolgens ben ik gaan werken in de retail- en detailhandel, waar ik diverse functies heb bekleed., laatstelijk als storemanager waarbij ik verantwoordelijk was voor het behalen van doelen en het begeleiden van medewerkers om het maximale uit hun potentieel te halen. Daarnaast was ik ook verantwoordelijk voor het verhogen van de klanttevredenheid en het creƫren van een positieve klantenbeleving. Gastvrijheid stond daarbij centraal en ik gaf hierin het goede voorbeeld.

Beide functies en werkvelden heb ik als erg interessant ervaren en ik vroeg me af of ik deze verschillende interesses kon combineren. Na drie jaar als storemanager te hebben gewerkt, kreeg ik de kans om bij Iwema Consultancy (IC) te gaan werken.

Bij Iwema Consultancy vervul ik de rol van vertrouwenspersoon (VP) voor ongewenste omgangsvormen en integriteit. Dit houdt in dat ik beschikbaar ben voor medewerkers van onze opdrachtgevers die te maken krijgen met ongewenst gedrag op de werkvloer, zoals pesten, discriminatie, intimidatie en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Als VP bied ik een luisterend oor, geef advies en begeleid medewerkers bij het vinden van een oplossing voor deze problemen. Vertrouwelijkheid en privacy zijn hierbij van groot belang. Vanwege mijn eigen ervaring in de retail- en detailhandel gecombineerd met mijn opleidingsachtergrond begrijp ik waar melders het over hebben en vind ik makkelijk mijn weg binnen diverse organisaties en werkvelden.

Voor IC ben ik ook consulent calamiteitenopvang in de eerste lijn. Dit houdt in dat ik betrokken ben bij de opvang en ondersteuning van medewerkers na een ingrijpende gebeurtenis, zoals een ongeval, overval of andere noodsituatie op de werkvloer. In deze functie zorg ik ervoor dat medewerkers de juiste begeleiding en ondersteuning ontvangen tijdens deze moeilijke periode.

Naast mijn taken als vertrouwenspersoon en consulent calamiteitenopvang, vervul ik voornamelijk de rol van officemanager bij IC. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor het beheer van de kantooractiviteiten, het organiseren van afspraken en zorg ik ervoor dat de administratieve-, financiƫle- en organisatorische zaken achter de schermen soepel verlopen. Daarnaast onderhoud ik het contact met bestaande en nieuwe opdrachtgevers.

De combinatie van mijn SPW-diploma, mijn ervaring in de retail- en detailhandel en mijn werk als begeleider heeft me goed voorbereid op mijn huidige functies en takenpakket bij Iwema Consultancy. Ik ben enthousiast over de mogelijkheid om mijn kennis, ervaring en vaardigheden te gebruiken om samen te werken met een professioneel en vooral gezellig team, om een positieve werkomgeving bij onze opdrachtgevers te bevorderen en hun medewerkers te ondersteunen.